hello@greenweb.world    |    GreenWeb. - For et grønnere internet

På besøg hos Sofie Amalie Jewellery

Vi har hos GreenWeb. haft fornøjelsen af at besøge en af de nylige medlemmer i vores CO2-neutrale familie. Vi tog et smut på besøg hos Sofie Amalie Jewellery for at få et indblik i hendes håndværk, fine smykker, og selvfølgelig høre mere om, hvorfor hun ser en CO2-neutral hjemmeside som en naturlig investering.

Sofie Amalie Jewellery holder til i et værkstedskollektiv på Sydhavnen i Aarhus, nær filmbyen. Det lille kollektiv, bærer tydligt præg af kreativitet, og består af tre ildsjæle, der brænder for hvert deres smukke håndværk. Sofie Amalie Jewellery er et dansk smykkebrand. Smykkerne er designet og produceret på værkstedet i Århus, og brandet er grundlagt på en ide om at kombinere det rå og robuste udtryk med et feminint look. Sofie Amalie har sans for detaljen, og nyder at projekterne sjældent er ens. Hun har en dyb passion for håndværket og en faglig stolthed, vi sjældent har set.

Under besøget fik vi en snak med Sofie Amalie omkring hendes overvejelser vedrørende bæredygtighed og hvorfor hun havde valgt at få en CO2-neutral hjemmeside:

Hvad betyder bæredygtighed for dig?

”Bæredygtighed for mig betyder, at de ting jeg køber, er produceret under gode forhold. Det kan også være at genbruge ting – her tænker jeg genbrug på flere måder, bl.a. genbrug af tøj, af møbler og generelt bare genbrug af materialer i en produktion. Jeg køber selv meget genbrug, især møbler, og forsøger også at implementere ideen om cirkulær økonomi ind i min smykkebrand for at styrke min grønne profil. Når jeg køber tøj, tænker jeg meget på materialerne – der er flere og flere tøjmærker som for eksempel producerer i økologisk bomuld, hvilket jeg synes er fedt!”

Gør du brug af tiltag i din produktion som kan nedsætte din udledning af CO2?

”Jeg genbruger materialerne, og producerer kun i ædelmetaller, da det ikke har nogen udløbsdato og derfor altid kan smeltes om i modsætning til eksempelvis plastik. Derudover laver jeg størstedelen af mine smykker på bestilling, så jeg ikke har et unødvendigt stort lager liggende, som risikere ikke at blive solgt. “

Hvad er din holdning til virksomhedes deltagelse i klimakampen?

”Jeg synes det er vigtigt og en forpligtigelse ligesom det er privat. Jeg synes det er godt at det er et krav til de største virksomheder som både er de største udledere, men også sørger for at være forbillede for mindre virksomheder. Samtidig tror jeg også det giver en værdi for kunden, at virksomheder har en aktiv grøn strategi for en grønnere fremtid.”

Hvorfor synes du en CO2-neutral hjemmeside var det rigtige valg for dig?

”Fordi jeg tror og håber på en grønnere fremtid, og føler et ansvar for at bidrage. Derudover fordi GreenWeb. gør det nemt at gøre en forskel. De sørger for det hele, fra analysen til neutraliseringen og til en overkommelig pris. Jeg håber også at kunne promovere mig på en CO2-neutral hjemmeside, og at mine kunder, der besøger min webshop, sætter pris på min klimaengagement”

Havde du overvejet de CO2-mæssige konsekvenser ved at have en hjemmeside inden du blev medlem af GreenWeb.?

”Nej, jeg vidste faktisk slet ikke noget om det. Jeg har aldrig tænkt over at en hjemmesider udleder CO2 – hvilket jeg tror mange er uvidende om. Efter jeg har fået mere forståelse for problemet, synes jeg det er rystende at tænke på det ikke fylder mere i klimadebatten, når internettet er kommet for at blive og vokser eksponentielt. Det redder selvfølgelig ikke klimaet alene, men jeg synes GreenWeb. har vinklet deres produkt ret fint, idet det både er et win for klimaet, men også et win for virksomheder grundet en grønnere profil.”

Har du fået henvendelser efter at du fik installeret dit CO2-neutrale hjemmesidebadge?

”Ja både gode og undrende. De fleste synes det er et godt tiltag og dem der har kendskab til hjemmesiders CO2udledning er glade for at jeg har valgt at CO2-neutralisere min webshop. Jeg tror dog fortsat at mange er uvidende om internettes klimapåvirkning, men jeg håber det er noget der i fremtiden bliver mere fokus på.”

Nedenfor finder du et lille udsnit af Amalie Sofie Jewellerys fine smykker. Tjek hende ud på sofieamaliejewellery.dk

1067 1326 GreenWeb